• Turcan: „Cifrele arată îngrijorător pentru noi, ca ţară… oamenii se îndepărtează de cultură”.
  • Ministrul revenit asupra mesajului său la Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia.
  • Același mesaj l-a transmis ministrul culturii și în preajma Zilei Culturii Naționale.
  • Un exemplu al implicării obiectivelor culturale în comunitate îți oferă Universitatea Iowa.

Ministrul Culturii repetă și în februarie semnalul de alarmă pe care l-a tras în preajma zilei culturii naționale. Raluca Turcan a repetat mesajul cu care a început anul și la Alba Iulia, unde a participat la deschiderea Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei. Ministrul a revenit la studiile privind consumul cultural și „cifrele arată îngrijorător”.

Ce sperie oficialul e apetenţa scăzută a oamenilor pentru cultură: trei sferturi din populaţie nu au mers niciodată la bibliotecă, iar şase din zece români nu merg la spectacole de teatru sau muzică. Raluca Turcan anunță și una dintre soluțiile pe care mizează, o mână de ajutor, achizițiile de artă contemporană și așa mai departe, lucruri pe care le-am mai văzut la Minister cu rezultate pe care le judeca acum trei ani chiar politicianul care este acum la Cultură.

„Cel mai mic nivel, ceea ce a generat incompetență criminală. Aș putea spune că am salvat România în această perioadă printr-un efort comun al tuturor. Și alții vor să o salveze. Dar după criză, după COVID, și dacă se poate, nu cu ei. Astăzi angajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României pe următorii patru ani”, a spus Raluca Turcan acum trei ani.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Fiecare proiect de încurajare a culturii vine cu rezultate și concluzii optimiste. Însuși președintele s-a implicat și a citit un minut din cartea lui, dacă ne aducem aminte. Tot aici suntem, tot lumea e rea și nu gustă ce scriem. Alții încearcă să rezolve dezinteresul oferindu-i oportunități de întâlnire cu zonele culturii.

Citește și