• România donează încă o tranșă de peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Ucrainei.
  • Guvernul a decis acordarea, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății.
  • Transportul va fi asigurat cu un mijloc de transport al IGSU.

Româmia oferă peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Ucrainei sub formă de ajutor umanitar, a anunțat vineri Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit DSU, Guvernul a decis acordarea, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Republica Ucraina, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

„Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană”, a transmis DSU.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Transportul va fi asigurat cu un mijloc de transport al IGSU.

CITEȘTE ȘI După R. Moldova și Ucraina, Guvernul român donează și Vietnamului vaccinuri anti-COVID

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a răspuns apelului primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, la solicitarea autorităților din Republica Ucraina pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a mai transmis DSU.