România mai trimite o tranșă de peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Ucrainei

vaccin AstraZeneca

vaccin AstraZeneca

Româmia oferă peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Ucrainei sub formă de ajutor umanitar, a anunțat vineri Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit DSU, Guvernul a decis acordarea, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Republica Ucraina, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

„Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană”, a transmis DSU.

Transportul va fi asigurat cu un mijloc de transport al IGSU.

CITEȘTE ȘI După R. Moldova și Ucraina, Guvernul român donează și Vietnamului vaccinuri anti-COVID

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a răspuns apelului primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, la solicitarea autorităților din Republica Ucraina pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a mai transmis DSU.

Exit mobile version