Jurnalistul Dave Keating monitorizează lista țărilor UE care s-au alăturat iniţiativei ţărilor Benelux şi au emis o declaraţie comună exprimând „îngrijorarea” cu privire la amendamentele care „discriminează persoanele LGBTIQ şi încalcă dreptul la libertarea de exprimare sub protextul protejării copiilor”.

Harta țărilor care condamnă Ungaria.

Țările care condamnă noua lege spun că aceasta „reprezintă o formă flagrantă de discriminare bazată pe orientarea sexuală, identitatea de gen şi expresie”.

Pe de altă parte, ministrul justiţiei din Ungaria a spus că „noua lege maghiară nu intră în conflict cu legile europene. Garantează drepturile părinţilor de a decide cu privire la educaţia sexuală a copiilor lor”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că va trimite la Budapesta o scrisoare oficială, în care se va folosi de toate argumentele legale pentru a combate această lege.

De asemenea, președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că va ridica acest subiect la reuniunea Consiliului European care are loc în perioada 24-25 iunie.