• Necesarul de finanţare include atât deficitul bugetar, cât şi refinanţarea datoriilor.
  • Dintre aceştia, 23mld euro ar urma să fie luaţi de la băncile locale şi populaţie.
  • Restul de 13 mld euro vor fi luați de pe pieţele internaţionale.

Guvernul Marcel Ciolacu are nevoie de 36 mld. euro în 2024, pentru a acoperi deficitul bugetar estimat la peste 17 mld. euro şi pentru a rostogoli datoria veche, scrie Ziarul Financiar. Dintre aceştia, aproximativ 23 mld. euro ar urma să fie luaţi de la băncile locale şi populaţie, iar restul de 13 mld. euro de pe pieţele internaţionale.

Va avea de unde să se mai împrumute?

Da, va avea unde să se împrumute, pentru că dobânzile sunt foarte atractive în acest moment, mai ales pentru România, care se împrumută la dobânzi foarte mari. Cred că în momentul de față, la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană sau a doua. doar Ungariei, care are o situație politică destul de dificilă.Guvernul lui Marcel Ciolacu împrumută acești bani, dar cei care vor să vă ramburseze vă vor rambursa împrumutul.Noi suntem cei care contribuim la bugetul de stat.

Bugetul de stat,bugetul guvernului, la fel ca si creditele, sunt de fapt banii nostri si cred ca ar fi destul de important sa stim mult mai bine exact unde se duc acei bani si mai ales ce primim din banii respectivi. Cele 36 de miliarde de euro pe care le-ați spus din nou trebuie precizat că sunt în plus față de veniturile pe care Guvernul se așteaptă să le aibă din contribuție, contributive, bineînțeles în 2024. Deci sunt în plus față de acele venituri din impozite și pozițiile noastre. Sunt împrumuturi care, până la urmă, vor trebui rambursate.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS

Citește și