• Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunţă că vineri ar urma să aibă loc consultări tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.
  • Ministerul Transporturilor confirmă pentru MEDIAFAX consultările.
  • Consultările ar urma să aibă loc în sistem de videoconferinţă.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunţă că vineri ar urma să aibă loc consultări tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

Ministerul Transporturilor confirmă pentru MEDIAFAX consultările.

„Mâine (vineri – n.r.) la 11.00 videoconferinţă la nivel tehnic între cele două părţi” , a transmis Alin Şerbănescu, consilier al ministrului Transporturilor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Au fost făcuţi mai mulţi paşi din partea ambelor părţi în ceea ce priveşte lucrurările în desfăşurate de Ucraina pentru a menţine navigabillitatea canalului. Între timp, este necesar să avem consultări tehnice pentru lucrările desfăşurate”, spune ambasadorul Ucrainei Parlament, Ihor Prokopchuk, prezent joi în Parlamentul României.

El precizează că aceste consultări vor avea loc vineri.

„Aceasta va fi o ocazie bună pentru oamenii responsabili cu această problemă să înţeleagă şi să facă schimb de informaţii factuale cu privire la lucrările desfăşurate şi, de asemenea, să vadă ce paşi trebuie urmaţi în continuare”, încheie Prokopchuk.

Consultările ar urma să aibă loc în sistem de videoconferinţă.

Potrivit unor surse diplomatice, aceasta ar fi a doua solicitare de consultări pe tema canalului Bâstroe înaintată de partea ucraineană ministrului român al Transporturilor, Sorin Grindeanu.