România trimite ajutor în Gaza. Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a luat decis joi seară să ofere sprijin populației din Fâșia Gaza. România va trimite ajutor umanitar constând în produse alimentare și articole de cazarmament.

Datorită situației de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român anunță că a monitorizat în mod constant situația pentru a ajuta populația civilă afectată. Premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o ședință desfășurată în sistem hibrid, a anunțat Guvernul într-un comunicat de presă joi seară.

Conform hotărârii adoptate, România oferă asistență internațională gratuită pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, constând în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Transportul acestor produse va fi realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, folosind calea aeriană, și cu sprijinul asistenței umanitare europene, precum și al organizațiilor internaționale implicate.

Citește și:

Exit mobile version