• Fostul avocat al lui Donald Trump, Sidney Powell, a pledat vinovat în cazul de subversiune electorală din Georgia.
  • Avocații ei au respins cu vehemență afirmațiile procurorilor potrivit cărora ea ar fi orchestrat breșa din Coffee County.
  • Luna trecută, garantul de cauțiune Scott Hall a pledat vinovat și a fost de acord să depună mărturie la viitoarele procese.

Fostul avocat al lui Donald Trump, Sidney Powell, a pledat vinovat în cazul de subversiune electorală din Georgia, cu o zi înainte de începerea procesului său.

Procurorii din comitatul Fulton recomandă o pedeapsă de șase ani în libertate condiționată. Powell va trebui, de asemenea, să depună mărturie la viitoarele procese și să scrie o scrisoare în care le cere scuze locuitorilor din Georgia, scrie CNN.

Ca parte a pledoariei de vinovăție, Powell își recunoaște rolul în încălcarea sistemelor electorale din ianuarie 2021 în comitatul rural Coffee County, Georgia. Cu ajutorul oficialilor locali ai Partidului Republican, un grup de susținători ai lui Trump a accesat și copiat informații din sistemele electorale ale comitatului în speranța de a dovedi cumva că alegerile au fost fraudate împotriva lui Trump.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN
G7 DISCUTĂ UN NOU ÎMPRUMUT PENTRU UCRAINA

Avocații ei au respins cu vehemență afirmațiile procurorilor potrivit cărora ea ar fi orchestrat breșa din Coffee County. Aceștia au declarat la audierile premergătoare procesului că procurorii sunt „incorecți” și că „dovezile vor arăta că nu ea a fost forța motrice din spatele” incidentului.

Powell este acum a doua persoană din acest caz de escrocherie care pledează vinovat. Luna trecută, garantul de cauțiune Scott Hall a pledat vinovat și a fost de acord să depună mărturie la viitoarele procese. Ceilalți 17 acuzați, inclusiv Trump, au pledat nevinovat.

Citește și: