• Trump a apărut marți la un tribunal din New York pentru a treia săptămână a unui proces civil.
  • Trump a ales să fie prezent la procesul la care nu este obligat să participe.
  • Fostul președinte s-a folosit de problemele juridice ca instrument de strângere de fonduri pentru campanie.

Donald Trump și-a făcut o apariție voluntară la procesul său civil de fraudă din New York și a folosit-o pentru a se plânge că acesta îi distrage atenția de la campania sa pentru a recâștiga Casa Albă în 2024. Fostul președinte american și favorit la nominalizarea republicană a profitat, de asemenea, de ocazie pentru a critica un ordin de interdicție limitată impus de un judecător din Washington într-un proces penal separat, legat de încercările sale de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020, anunță Reuters.

Trump a apărut marți la un tribunal din New York pentru a treia săptămână a unui proces civil pentru fraudă, care se axează pe acuzații potrivit cărora el și-a umflat averea netă pentru a obține condiții de împrumut mai favorabile.

Ar trebui să fiu în Iowa acum. Ar trebui să fiu în New Hampshire acum”, a declarat Trump reporterilor în afara sălii de judecată, referindu-se la două state importante la începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA. Cu toate acestea, Trump a ales să fie prezent la procesul la care nu este obligat să participe. El a folosit în mod repetat problemele sale juridice ca instrument de strângere de fonduri pentru campanie.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Trump: Discursul meu mi-a fost luat”

Discursul meu mi-a fost luat. Sunt un candidat care candidează pentru o funcție și nu am voie să vorbesc. Aceasta este o dirijare”, a declarat Trump.

Ordinul nu se aplică în cazul civil, deși judecătorul Arthur Engoron, în acest caz, i-a impus anterior un ordin de interdicție lui Trump după ce fostul președinte a atacat un funcționar judiciar într-o postare pe platforma sa Truth Social. Ordinul de interdicție îi interzice lui Trump să vorbească în public despre personalul instanței.

Îmbrăcat într-un costum albastru închis și purtând la rever o insignă cu steagul SUA, Trump a atacat dur administrația Biden și a repetat afirmația sa că acest caz reprezintă o vânătoare de vrăjitoare politică.

Citește și