• Aeroportul din Nantes a fost din nou ţinta unei ameninţări cu bombă joi dimineaţă.
  • Şase aeroporturi au fost evacuate şi închise, miercuri, din aceeaşi cauză.
  • Ameninţările cu bombă au fost anunţate printr-un email anonim.

Aeroporturile regionale din Franţa au fost evacuate din nou joi, în urma unor ameninţări cu bombă. Aeroporturile vizate sunt Bordeaux, Nantes, Lille şi Montpellier, potrivit Le Figaro.

„Aeroportul din Nantes a fost din nou ţinta unei ameninţări cu bombă joi dimineaţă, la fel ca şi alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile statului, terminalul a fost evacuat în timp ce se efectuează verificările necesare”, a comunicat aeroportul Nantes Atlantique.

Şase aeroporturi au fost evacuate şi închise, miercuri, din aceeaşi cauză. Ameninţările cu bombă au fost anunţate printr-un email anonim. Autorităţile din Franţa au decis, luni, ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – „urgenţă atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Operațiunea de clarificare a oricăror îndoieli efectuată de guvernul francez s-a încheiat la ora 11.50, permițând angajaților și pasagerilor să se întoarcă treptat la terminal. Traficul va putea fi reluat acum”, a precizat aeroportul Nantes Atlantique. Același lucru este valabil și pentru Lille, unde aeroportul a putut fi redeschis „treptat” cu puțin timp înainte de prânz, după ce alerta a fost ridicată. Două zboruri au trebuit să fie deviate și sunt de așteptat întârzieri pentru pasageri, a avertizat aeroportul.

Miercuri fusese deja evacuat un număr de cincisprezece terminale din Franța. „Aceste alarme false nu sunt glume proaste. Sunt infracțiuni penale. Ele vor fi pedepsite”, a declarat ministrul Transporturilor, Clément Beaune.

Citește și: