• România trimite vineri în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne și un centru de comandă.
  • Raed Arafat: „Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”.
  • Grecia se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimele decenii, cu temperaturi de până la 45 de grade Celsius în unele regiuni.

România trimite vineri în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne și un centru de comandă, anunță șeful DSU, Raed Arafat: „Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”.

Mai multe țări au solicitat sprijin – Turcia, Italia, Frața, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian și terestru. Aici depinde ce acceptă țările care sunt afectate. Azi, după discuții cu colegii de la Protecția civilă elenă și Protecția civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care șase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenție, patru microbuze”, spune Raed Arafat.

El a precizat că IGSU a prealertat modului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„După ce a venit acceptul s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. (…) Propunerea este pentru asistență de zece zile, cu posibilitate de prelungire. (…) Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”, adaugă Arafat.

Grecia se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimele decenii, cu temperaturi de până la 45 de grade Celsius în unele regiuni. Incendii puternice au izbucnit din cauza temperaturilor ridicate, iar flăcările se manifestă în apropiere de capitala Atena. Zeci de case au fost distruse și mii de oameni au fugit. Incendiile se apropie și de situl arheologic din Olimpia Antică, locul de naștere al Jocurilor Olimpice.