• România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană.
  • Puitorul de mine și plase 274, cu 85 marinari la bord, părăsește joi portul Constanța.
  • O ceremonie militară este organizată vineri, 28 iunie, la Salamis, în Grecia.

Forțele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de șase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locțiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare. Ofițerul român se va afla la bordul Puitorului de mine și plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanța. În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români și străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania și Turcia.

Forţele Navale Române au menţionat că, prin participarea la această misiune, contribuie la îndeplinirea angajamentului ţării noastre faţă de securitatea regională şi consolidează colaborarea internaţională în vederea menţinerii stabilităţii în zona Mării Mediterane.  Puitorul de mine şi plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” este comandat de locotenent-comandorul Bogdan Iosif, are un echipaj format din 85 de militari români şi străini, iar pentru următoarele şase luni va conduce o grupare navală permanentă a NATO, din care vor mai face parte nave militare din Italia, Spania şi Turcia.

Recomandări

ASTĂZI AFLI REZULTATELE LA EN
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Citește și