Romprest, anunț după scandalul gunoiului din Sectorul 1: „Această situație de blocaj a fost dezamorsată”

Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1, după ce partenerii au decis să permită accesul la stațiile de sortare, în limita capacității.

Prin urmare, compania menționează că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar deșeurile urmând să fie ridicate de pe străzile Capitalei.

„Având în vedere apelul nostru, transmis către toate autoritățile, în sensul găsirii unei soluții pentru rezolvarea situației de blocaj create la nivelul Sectorului 1 și înțelegând importantă asigurării continuității serviciului public de salubritate, partenerii noștri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA și Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 20.00, că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, urmând că diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare. Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru că, pe măsură ce autospecialele se vor descarcă la stația de sortare, să între în program de colectare a deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu dată de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis. Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată”, a anunțat Romprest, într-un comunicat de presă.

Clotilde Armand: „A recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile”

Imediat după anunțul Romprest a reacționat și Clotilde Armand. Ea spune că firma de salubritate a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare și administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva îacționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitatea să fie ridicată licența acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot.În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu acest operator șantajist. Cu mafia nu se negociază.Vreau să asigur toți locuitorii Sectorului 1 că astfel de situații nu se vor mai repeta”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Compania Romprest a emis astăzi un comunicat de presă, prin care anunță că stațiile de colectare din Sectorul 1 nu au fost deschise, așa cum anunțaseră cei din USRPLUS.

Astfel, compania subliniază faptul că stațiile de sortare sunt închise pentru deșeurile generate de Sectorul 1 „pentru neplata de catre Primarie a datoriilor scadente pentru prestatii din perioada iulie 2020-martie 2021”.

Mai mult de atât, Romprest solicită unui reprezentant al Primăriei Sectorului 1 să indice locul în care să descarce gunoaiele, în vederea elibării autospecialelor blocate în așteptare. Compania susține că este pregătită ca în 36 de ore să curețe întreg Sectorul 1, dacă se vor face plățile restante.

Comunicatul de presă se încheie printr-o afirmație clară: „sortatorii nu sunt plătiți de către Primărie și refuză să mai primească deșeurile din Sectorul 1.”

Comunicatul companiei Romprest Service SA

„Compania Romprest Service SA dezminte informația vehiculată de membri ai USRPLUS în mass-media conform căreia stațiile de sortare au fost deschise în urma unei intervenții miraculoase a Primarului Clotilde Armand.

Stațiile de sortare sunt închise pentru deșeurile generate de Sectorul 1, pentru neplata de către Primărie a datoriilor scadente pentru prestații din perioada iulie 2020-martie 2021.

Solicităm Autorității contractante, prin Primar sau un reprezentant mandatat legal, SĂ NE INDICE CU CELERITATE, locul în care să descărcăm deșeurile colectate care sunt încărcate în toate autogunoierele și autoutilitarele Romprest alocate serviciului, pentru a putea elibera autospecialele blocate în așteptare la stație și a reintra în program normal de colectare.

Suntem pregătiți să intervenim cu tot efectivul și în 36 de ore să colectăm deșeurile din tot Sectorul 1 și să recuperăm restanțele din programele de populație și instituții publice.

Prin achitarea imediată de către Autoritate a facturilor care au fost refuzate la plată numai în cursul acestui an, se vor putea plăti operatorii de sortare și se va reveni în regim normal de funcționare.

Autoritățile centrale și locale, autoritățile de reglementare și control, Prefectul capitalei, presa și mai ales populația, trebuie să înțeleagă că în acest moment Romprest este în executarea integrală a contractului, poate și vrea să colecteze, dar are toate capacitățile de colectare și transport alocate pline cu deșeuri, așa după cum se poate vedea în imaginile video postate pe site-ul companiei, romprest.eu.

Astăzi, 5 iunie 2021, sortatorii nu sunt plătiți de către Primărie și refuză să mai primească deșeurile din Sectorul 1.”

Exit mobile version