• Rapoartele spun că Donald Trump și Ron DeSantis s-au întâlnit în Florida pentru a discuta despre campania fostului Președinte.
  • DeSantis a decis să îl ajute pe Trump să își sporească eforturile de strângere de fonduri, a relatat The Washington Post.
  • Dezvoltatorul imobiliar din Florida Steve Witkoff a orchestrat întâlnirea, a relatat Post.

La fel ca mulți candidați prezidențiali republicani înaintea lui, Ron DeSantis se înclină în fața lui Donald Trump. Acesta vrea ca DeSantis să îl ajute la strângerea de fonduri pentru campania sa prezidențială – iar DeSantis este deschis la acest lucru, a relatat Business Insider.

DeSantis și Trump s-au întâlnit duminică dimineața la Shell Bay Club, lângă Miami, după ce nu și-au mai vorbit de la sfârșitul campaniei lui DeSantis, în ianuarie, a relatat CNN. Cei doi s-au angajat într-o rivalitate de campanie prezidențială care a implicat multe injurii – în special din partea fostului Președinte.

Înainte ca DeSantis să părăsească competiția în ianuarie, Trump s-a concentrat asupra rivalului său, ironizându-i numele și referindu-se la el ca fiind „Ron DeSanctimonious” și, se pare, „Meatball Ron”, ceea ce Trump a negat.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
ZELENSKI ÎȘI ANULEAZĂ DEPLASĂRILE EXTERNE
ECONOMIA VA ACCELERA ÎN TRIMESTRELE URMĂTOARE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
GOOGLE REVOLUȚIONEAZĂ CĂUTAREA

În timpul alegerilor primare din 2016, Trump și-a bătut joc de aspectul soției senatorului texan Ted Cruz. De asemenea, Trump a ajutat la răspândirea unei povești false potrivit căreia tatăl lui Cruz a distribuit pamflete cu Fidel Castro împreună cu Lee Harvey Oswald, cel care l-a ucis pe Președintele John F. Kennedy. Ulterior, Cruz l-a susținut pe Trump pentru președinție.

Trump și-a bătut joc și de un alt fost rival din alegerile primare, făcând glume despre greutatea fostului guvernator de New Jersey, Chris Christie. Christie a revenit, de asemenea, la susținerea lui Trump. Christie, care a candidat din nou în campania prezidențială din 2024, și-a schimbat tonul în acest ciclu și a refuzat să îl susțină pe Trump după ce s-a retras din nou în ianuarie. Iar când criticul vocal al lui Trump și fostul procuror general al SUA Bill Barr l-a susținut pe Trump pentru candidatura din 2024, acesta a răspuns luându-l în derâdere pe Barr, mulțumindu-i în același timp pentru sprijin.

Potrivit Post, deși DeSantis l-a susținut pe Trump după ce a renunțat la alegerile primare ale Partidului Republican, cei doi nu au mai vorbit de atunci. DeSantis „a fost deranjat” de modul în care fostul Președinte l-a tratat în timpul campaniei.

O sursă neidentificată a declarat pentru Post că deliberările dintre Trump și DeSantis de duminică au fost prietenoase. DeSantis a fost de acord să îl ajute pe Președinte cu strângerea de fonduri pentru campania sa prezidențială împotriva rivalului democrat Joe Biden, a relatat Post.

O altă sursă anonimă a declarat pentru Post că dezvoltatorul imobiliar din Florida Steve Witkoff, care a depus mărturie ca expert pentru apărarea lui Trump în timpul procesului său de fraudă din Manhattan de anul trecut, a orchestrat întâlnirea dintre cei doi. Niciuna dintre cele două tabere nu a confirmat întâlnirea pe rețelele de socializare.

Reprezentanții lui Trump, DeSantis și Witkoff nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider.

Citește și