• Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la spitalul Matei Balș din București
  • Cinci persoane au decedat în urma incediului și alte 102 au fost evacuate
  • Pacienții au fost transportați către alte spitale precum Sf Ioan, Floreasca și Universitar

Imediat după tragedie, mai mulți apaținători s-au strâns în fața spitalului Matei Balș, alertate de știri, pentru a afla starea rudelor.

Oamenii care au venit la poarta spitalului încearcă să sune la alte spitale pentru a afla dacă rudele lor au fost transferate la alte spitale sau dacă sunt printre cei cinci pacienți care au decedat.

”Dispeceratul notează numele și numerele de telefon ale celor care își caută rudele, în momentul în care sunt gata listele cu bolnavii transferați (cine, unde a fost dus), vor fi sunați înapoi de cei din dispecerat”, potrivit unor surse de la Ambulanța București.

”E normal ca rudele să se intereseze de starea pacienților. Vom comunica un număr de telefon unde se pot interesa și vom avea o listă cu cei 102 pacienți. Este o tragedie însă intervenția rapidă a limitat o adevărată catastrofă.” a declarat și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

DSU a pus la dispozitie 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală. Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515