• Bărbații condamnați pentru doborârea avionului de pasageri MH17 au fost, de asemenea, obligați să plătească despăgubiri de cel puțin 16 milioane de euro rudelor victimelor.
  • După evaluarea celor 306 cereri de despăgubire, conform legislației ucrainene, „despăgubirea pentru daune morale, inclusiv daune emoționale” a fost „acordată pentru o sumă totală care depășește 16 milioane de euro (16,5 milioane de dolari)” .
  • Victimele au provenit din 17 țări, printre acestea numărându-se 198 de cetățeni olandezi, 43 din Malaysia, 38 de australieni și 10 pasageri din Marea Britanie. 80 dintre cei care și-au pierdut viața au fost copii.

Bărbații condamnați, doi foști ofițeri de informații ruși și un lider separatist ucrainean, de un tribunal olandez pentru doborârea avionului de pasageri MH17 deasupra estului Ucrainei în 2014 au fost, de asemenea, obligați să plătească despăgubiri de cel puțin 16 milioane de euro rudelor victimelor, scrie POLITICO.

După evaluarea celor 306 cereri de despăgubire, conform legislației ucrainene, „despăgubirea pentru daune morale, inclusiv daune emoționale” a fost „acordată pentru o sumă totală care depășește 16 milioane de euro (16,5 milioane de dolari)”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Districtual de la Haga, conform CNN.

Vor fi despăgubiți inclusiv partenerii de același sex

Comunicatul de presă a menționat că, deși în conformitate cu legea ucraineană, partenerii de același sex nu au dreptul să pretindă despăgubiri, instanța a decis să nu aplice această excludere, deoarece ar „încălca interdicția discriminării” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Victimele au provenit din 17 țări, printre acestea numărându-se 198 de cetățeni olandezi, 43 din Malaysia, 38 de australieni și 10 pasageri din Marea Britanie. 80 dintre cei care și-au pierdut viața au fost copii.

Investigația asupra tragediei a fost condusă de Olanda, cu participarea Ucrainei, Malaysiei, Australiei și Belgiei.

Cei trei acuzați, Leonid Kharchenko, Serghei Dubinski și Igor Girkin, au fost toți condamnați la închisoare pe viață, după ce instanța a decis că doborârea zborului MH17.