• Trupele ruse intenționează să folosească platforma robotică de luptă Marker în războiul împotriva Ucrainei.
  • Este un vehicul terestru fără pilot, echipat cu mitraliere de 7,62×54 milimetri și două proiectoare de rachete antitanc.
  • Robotul are roți cu șenile, asemănătoare cu cele de pe tancuri, și poate parcurge 100 de kilometri și conduce autonom timp de trei zile fără a fi nevoie să fie încărcat.

Dmitri Rogozin, șeful grupului de consiliere militară și al centrului științific și tehnic Tsar Wolves, a raportat că trupele ruse intenționează să folosească platforma robotică de luptă Marker în războiul împotriva Ucrainei. Este un vehicul terestru fără pilot, echipat cu mitraliere de 7,62×54 milimetri și două proiectoare de rachete antitanc.

Markerul a fost deja testat ca sistem de securitate pentru cosmodromul Vostochny, asigurând controlul perimetrului acestuia”, a declarat Rogozin în anunțul său. Acum, a spus el, sistemul este gata de utilizare în zona de luptă din Donbas (Ucraina).

Se știe că vehiculul dispune de o tehnologie bazată pe inteligență artificială, care îi oferă capacități de recunoaștere a obiectelor și un sistem de control automat. Funcționează în mod autonom în condiții de război electronic, asigurând desemnarea țintelor inamice la o distanță de cel puțin 15 km”, a declarat Rogozin. În plus, Markerul acordă prioritate adversarilor care se află în raza de acțiune a propriei puteri de foc”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Robotul are roți cu șenile, asemănătoare cu cele de pe tancuri, și poate parcurge 100 de kilometri și conduce autonom timp de trei zile fără a fi nevoie să fie încărcat. Pentru a se deplasa, este nevoie doar ca cineva să selecteze locul de unde pornește și unde dorește să meargă, iar Marker se va deplasa, creând o hartă pe măsură ce detectează ce se află pe drum cu ajutorul camerelor și senzorilor săi.

În prezent, testele controlate ale Marker sunt încă în curs de desfășurare. Cu toate acestea, se știe deja că intenția guvernului rus este de a pregăti vehiculul terestru fără pilot pentru a-și înlocui soldații în misiunile împotriva Ucrainei.