Rusia a dispus decretarea stării de alertă în regiunea Crimeea, anexată de la Ucraina în mod ilegal în 2014, şi în regiunea Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, în contextul intervenţiei militare ruse şi al confruntărilor cu armata ucraineană.

Starea de alertă a fost decretată în Crimeea„, a declarat un oficial regional, citat de agenţia RIA Novosti.

Potrivit cotidianului Le Figaro, numeroase vehicule blindate au pătruns joi dimineaţă din Crimeea în sudul Ucrainei, prin punctul vamal Kalanciak. De asemenea, Rusia a decretat starea de alertă în regiunea Kursk, care se învecinează cu nord-estul Ucrainei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rusia a dispus şi închiderea navigaţiei în Marea Azov, situată în nordul Mării Negre. Ucraina a fost atacată prin mai multe frontiere, a anunțat joi dimineață serviciul ucrainean de frontieră de stat.

„În jurul orei 5:00, frontiera de stat a Ucrainei în zona cu Federația Rusă și Republica Belarus a fost atacată de trupe rusești susținute de Belarus”, a declarat serviciul.

Acesta a adăugat că atacurile au loc în regiunile Luhansk, Sumy, Kharkiv, Chernihiv și Zhytomyr – zone de la granița de est și nord a Ucrainei. Atacurile vizează unități de frontieră, patrule de frontieră și puncte de control, folosind artilerie, echipamente grele și arme de calibru mic, a precizat serviciul de frontieră.

În plus, atacul are loc din partea Republicii Autonome Crimeea„, a precizat serviciul.