• Rusia a declarat marţi că Statele Unite, prima putere militară a lumii, este direct implicată în conflictul din Ucraina, deoarece spionii americani aprobă şi coordonează loviturile cu rachete ucrainene asupra forţelor ruseşti.
  • Invazia Rusiei în Ucraina a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile dintre Rusia şi Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulţi oameni se temeau că lumea se află în pragul unui război nuclear, scrie Reuters.
  • Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că operaţiunea din Ucraina decurge conform planului, forţele ruseşti şi cele susţinute de Rusia respingând forţele ucrainene în regiunea estică Doneţk.

Rusia a declarat marţi că Statele Unite, prima putere militară a lumii, este direct implicată în conflictul din Ucraina, deoarece spionii americani aprobă şi coordonează loviturile cu rachete ucrainene asupra forţelor ruseşti.

Invazia Rusiei în Ucraina a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile dintre Rusia şi Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulţi oameni se temeau că lumea se află în pragul unui război nuclear, scrie Reuters.

Ministerul rus al Apărării, condus de un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că Vadym Skibitsky, adjunctul şefului adjunct al serviciilor de informaţii militare din Ucraina, a recunoscut pentru ziarul Telegraph că Washingtonul coordonează loviturile cu rachete HIMARS.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Toate acestea dovedesc în mod incontestabil că Washingtonul, contrar afirmaţiilor Casei Albe şi ale Pentagonului, este implicat direct în conflictul din Ucraina”, a declarat ministerul apărării.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că doreşte ca Ucraina să învingă Rusia şi a furnizat miliarde de dolari în arme Kievului, dar oficialii americani nu doresc o confruntare directă între soldaţii americani şi cei ruşi.

Rusia a declarat că administraţia Biden este responsabilă pentru atacurile cu rachete asupra unor ţinte civile din zonele controlate de forţele susţinute de Rusia în estul Ucrainei.

Administraţia Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kiev asupra zonelor rezidenţiale şi a infrastructurii civile din zonele populate din Donbas şi din alte regiuni, care au dus la moartea în masă a civililor”, a declarat ministerul apărării.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că operaţiunea din Ucraina decurge conform planului, forţele ruseşti şi cele susţinute de Rusia respingând forţele ucrainene în regiunea estică Doneţk.

După ce a preluat controlul asupra teritoriului Republicii Populare Luhansk, Republica Populară Doneţk este eliberată conform planului”, a declarat Shoigu în faţa generalilor de rang înalt.

Autor: Iulian Moşneagu