• Parlamentul Rusiei adoptă o nouă decizie: abrogă aproximativ 20 de tratate ale Consiliului Europei.
  • Printre aceste tratate se numără Carta socială europeană a drepturilor omului și alte acorduri încheiate.
  • Leonid Slutski spune că după suspendarea pactelor vor fi realizate o serie de reforme.

Parlamentul Rusiei adoptă o nouă decizie: abrogă aproximativ 20 de tratate ale Consiliului Europei. Toate acestea au loc în contextul în care Ucraina se așteaptă la o nouă ofensivă cu ocazia aniversării invaziei, pe 24 februarie.

Inițiativa a fost introdusă în ianuarie chiar de președintele țării, Vladimir Putin. Decizia a fost luată în unanimitate. Printre aceste tratate se numără Carta socială europeană a drepturilor omului și alte acorduri încheiate. Cu toate acestea, șeful Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma, Leonid Slutski, subliniază că suspendarea acestor tratate nu va afecta negativ situația drepturilor omului” în Rusia, potrivit agenției de presă TASS. Constituția rusă oferă, de asemenea, aceste garanții”, a adăugat el.

Acum, după cum explică Slutski, după suspendarea pactelor vor fi realizate o serie de reforme.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Tratate retrase

În total, 21 de tratate pe care Rusia le avea cu Consiliul Europei au devenit ineficiente. Printre aceste documente, pe lângă Carta socială europeană a drepturilor omului, se numără convențiile europene privind combaterea terorismului și Carta europeană a autonomiei locale, printre alte pacte.

Rusia reține 6.000 de copii ucraineni

Aproximativ 6.000 de copii ar fi fost mutați de către trupele rusești de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui raport întocmit în urma unei anchete a Observatorului Conflictelor, un program susținut de Departamentul de Stat al SUA.

Scopul a fost acela de a încerca să întrerupă comunicarea dintre copii și familiile lor. În plus, de a-i reeduca” în cultura rusă și de a-i plasa în vederea adopției în familii rusești, potrivit unei declarații a Departamentului de Stat.

Dovezile acțiunilor Rusiei expun obiectivele Kremlinului de a nega și suprima identitatea, istoria și cultura Ucrainei”, explică scrisoarea, în care Washingtonul își reiterează din nou sprijinul pentru Ucraina.