• Pe lângă rachete, Rusia își amestecă modurile de atac.
  • Ucraina spune că Rusia primește mii de drone din Iran.
  • Numai în ultima săptămână, peste 100 de drone au intrat în centrale electrice, stații de epurare a apelor uzate, clădiri rezidențiale.

Atacurile aeriene rusești au întrerupt alimentarea cu energie electrică și apă într-un oraș ucrainean bombardat în mod repetat și au lovit instalații energetice și de infrastructură în alte părți ale țării.

Atacurile par să facă parte dintr-un efort tot mai rapid al Rusiei de a-i împinge pe ucraineni în frig și întuneric, în timp ce iarna îi mușcă. Întregul oraș Jitomir, un oraș cu baze militare la 85 de mile vest de capitală, a rămas fără electricitate și apă după o dublă lovitură cu rachete asupra unei instalații energetice, a declarat primarul Serhiy Sukhomlyn. Spitalele au fost lăsate să funcționeze cu energie de rezervă.

De asemenea, raidurile de rachete au lovit o instalație energetică din Kiev și au avariat grav o alta din orașul Dnipro, situat în centrul-sud.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Pe lângă rachete, Rusia își amestecă modurile de atac. Dronele sinucigașe – așa numite pentru că se lovesc de ținte și explodează – au incendiat o instalație de infrastructură din regiunea Zaporojie, parțial ocupată de Rusia, în sudul țării, a declarat guvernatorul regional.

Rachetele de apărare aeriană S-300, pe care Rusia le-a transformat în arme de atac la sol, pe măsură ce stocurile sale se epuizează, au fost folosite pentru a lovi orașul Nikolaev din sudul țării, ucigând un bărbat al cărui cadavru a fost găsit în dărâmăturile unei clădiri cu două etaje, a declarat guvernatorul regiunii.

În orașul Harkov din estul țării, rachete au fost folosite pentru a lovi o zonă industrială. Guvernatorul regional a declarat că cele opt rachete au fost lansate de peste granița din apropiere cu Rusia.

Valuri de drone sinucigașe încărcate cu explozibil au lovit, de asemenea, Kievul luni, lovind instalații energetice și incendiind și prăbușind parțial clădiri. O dronă s-a izbit de o clădire rezidențială cu patru etaje, omorând patru persoane. Ucraina spune că Rusia primește mii de drone din Iran. Dronele Shahed de fabricație iraniană care au plonjat cu încărcăturile lor explozive în ținte din Kiev luni au fost utilizate pe scară largă și în alte părți în ultimele săptămâni.

Numai în ultima săptămână, peste 100 de drone au intrat în centrale electrice, stații de epurare a apelor uzate, clădiri rezidențiale, poduri și alte ținte din zonele urbane, a declarat Ministerul ucrainean de Externe.

Într-un discurs televizat luni seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia folosește drone kamikaze pentru că pierde războiul, care se apropie de a opta lună completă.