Rusia avertizează Marea Britanie de consecințe periculoase după atacul cu drone din Marea Neagră

  • Moscova a precizat că a transmis un protest ferm” ambasadoarei britanice Deborah Bronnert.
  • Marea Britanie că a ajutat Kievul să efectueze un atac asupra flotei Moscovei din Marea Neagră în Crimeea săptămâna trecută.
  • Moscova a afirmat că specialiști militari britanici antrenau forțele speciale ucrainene în orașul Ochakiv din sudul țării.

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul britanic și a avertizat Londra de consecințe periculoase” după ce a acuzat Marea Britanie că a ajutat Kievul să efectueze un atac asupra flotei Moscovei din Marea Neagră în Crimeea săptămâna trecută.

Astfel de acțiuni de confruntare ale englezilor comportă o amenințare de escaladare a situației și ar putea duce la consecințe imprevizibile și periculoase”, a declarat ministerul de externe într-un comunicat.

Moscova a precizat că a transmis un protest ferm” ambasadoarei britanice Deborah Bronnert. Aceasta a afirmat că forțele britanice antrenau serviciile speciale ucrainene, inclusiv pentru operațiuni de sabotaj pe mare”.

Sâmbătă, Rusia a acuzat Marea Britanie că a ajutat Kievul să orchestreze un atac cu drone asupra navelor sale în portul Sevastopol din Crimeea anexată de Moscova. Bronnert a sosit la clădirea impunătoare a Ministerului de Externe din Moscova, care datează din epoca sovietică, cu o coadă de oameni care scandau Marea Britanie este un stat terorist”, a arătat presa de stat.

Ministerul de Externe a declarat că i-a înmânat fapte concrete” privind provocările ostile” ale Londrei. A fost înaintată o cerere de a le opri imediat”, a spus acesta.

Moscova a afirmat că specialiști militari britanici antrenau forțele speciale ucrainene în orașul Ochakiv din sudul țării, inclusiv antrenamente pentru sabotori subacvatici pentru operațiuni în apele mărilor Neagră și Azov”. Săptămâna trecută, Rusia a acuzat, de asemenea, Marea Britanie că ar fi implicată în exploziile de la gazoductele Nord Stream din septembrie.

Marea Britanie spune că acestea sunt afirmații false la o scară epică”. Relațiile dintre Londra și Moscova se degradează de ani de zile. Rusia consideră Marea Britanie, unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei, drept una dintre cele mai neprietenoase țări occidentale.