• Rusia spune că există un sprijin covârșitor pentru anexare.
  • Parlamentul rus ar putea lua în considerare anexarea.
  • Ucraina respinge referendumurile ca fiind ilegale.

Rusia a fost gata să anexeze o parte din Ucraina în câteva zile, făcând publice ceea ce a numit numărători de voturi care arătau un sprijin covârșitor în patru provincii pentru aderarea la ea, după ceea ce Ucraina și Occidentul au denunțat ca fiind referendumuri false și ilegale organizate sub amenințarea armelor.

În Piața Roșie din Moscova, a fost amenajată o scenă cu ecrane video gigantice, cu panouri publicitare care proclamă „Donețk, Lugansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”.

Șeful camerei superioare a parlamentului rus a declarat că ar putea lua în considerare încorporarea celor patru regiuni parțial ocupate pe 4 octombrie, cu trei zile înainte de cea de-a 70-a aniversare a președintelui Vladimir Putin.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Administrațiile instalate în Rusia din cele patru provincii i-au cerut oficial lui Putin să le încorporeze în Rusia, ceea ce oficialii ruși au sugerat că este o formalitate.

„Acest lucru ar trebui să se întâmple în decurs de o săptămână”, a declarat Rodion Miroshnik, ambasadorul autoproclamatei Republici Populare Lugansk, instalată de Rusia la Moscova, pentru agenția de presă de stat RIA

„Principalul lucru s-a întâmplat deja – referendumul a avut loc. Prin urmare, să spunem: locomotiva a pornit deja și este puțin probabil să fie oprită”. Pentru a anexa teritoriile, care reprezintă aproximativ 15% din Ucraina, va trebui să se încheie un fel de tratat și să fie ratificat de parlamentul rus, care este controlat de aliații lui Putin. Zonele vor fi apoi considerate ca făcând parte din Rusia, iar umbrela sa nucleară se va extinde și asupra lor.

Putin a avertizat că va folosi arme nucleare pentru a proteja teritoriul rusesc de un atac.