• Kremlinul a spus care sunt condițiile în care Rusia ar folosi arme nucleare.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa ţara.
  • Dmitri Peskov a declarat că întreaga campanie din Ucraina se desfăşoară, în continuare, conform planului.

Kremlinul a declarat că Rusia va folosi armele nucleare doar în cazul în care aceasta va fi amenințată. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa ţara, a anunţat o agenţie de presă de stat rusă.

De asemenea, Dmitri Peskov a mărturisit, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operaţiunea militară specială” din Ucraina va dura doar câteva zile şi că întreaga campanie se desfăşoară, în continuare, conform planului, conform Mediafax.

În ceea ce priveşte problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăşi existenţa sa va fi ameninţată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Politicienii americani se tem că Rusia ar putea ataca Ucraina cu armele chimice

Politicienii americani avertizează că Putin ar putea ataca Ucraina cu arme chimice, așa cum a procedat Bashar al-Assad în Siria.

Rusia a semnat Convenţia privind armele chimice la 13 ianuarie 1993 şi a ratificat-o la 5 noiembrie 1997. Ratificarea a fost urmată de trei ani de inacţiune privind distrugerea armelor chimice din cauza crizei financiare ruse din august 1998.

Rusia şi-a îndeplinit obligaţiile din tratat prin distrugerea a 1% din agenţii săi chimici până la termenul limită din 2002 al Convenţiei privind armele chimice, dar a solicitat asistenţă tehnică şi financiară şi prelungiri la termenele din 2004 şi din 2007 din cauza provocărilor de mediu legate de eliminarea substanţelor chimice.

Această procedură de extindere specificată în tratat a fost utilizată de alte ţări, inclusiv de Statele Unite . Termenul prelungit pentru distrugerea completă (aprilie 2012) nu a fost respectat. În octombrie 2011, Rusia distrusese 57% din stocurile sale și, de asemenea, și toate substanţele chimice declarate de Categoria 2 şi de Categoria 3.