• Aleksandr Lukașenko susține că militarii ruși pot ajunge de urgență în caz de amenințare
  • Regimul de la Minsk susține că Polonia i-a încălcat în două rânduri spațiul aerian
  • Vladimir Putin a acordat Belarusului un sprijin de 500 de milioane de dolari

Rusia e gata să ajute Belarus nu doar cu bani, ci și cu soldați. În caz de amenințare din partea NATO, trupele ruse ajung de urgență aici, a avertizat președintele Aleksandr Lukașenko.

Lukașenko a fost primit de Putin la Soci, sâmbăta trecută. Tot atunci, s-a anunțat că Rusia va sprijini Belarusul cu o sumă de 500 de milioane de dolari. Acum, vine acest avertisment, care e mai mult o amenințare. Rusia e gata să ajute militar Belarusul. De altfel, adjunctul șefului de stat al forțelor armate a explicat că anul acesta se vor organiza mai multe exerciții militare comune între cele două țări.

„Dacă există o alertă, dacă vedem că NATO se activează, inclusiv până la un conflict militar, atunci în 24 de ore forțele ruse vor fi trimise în Belarus. Bazele militare și pistele de aterizare au fost alese”, a spus Aleksandr Lukașenko.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Prezența permanentă a Rusiei în fosta republică sovietică este un lucru dorit de Vladimir Putin, care încearcă de mult timp să îl convingă pe Aleksandr Lukașenko să acorde permisiunea. Deocamdată, dictatorul de la Minsk se ține tare. A explicat el că Federație Rusă este atât de aproape încât nu e nevoie de o bază permanentă.