• Inițial au fost văzuți câini cu blana albastră, apoi alți câini cu blana verde, la o distanță de sute de km
  • Rusia încearcă să rezolve misterul câinilor cu blana colorată
  • Acest fenomen atrage atenția asupra riscului de poluare chimică din Rusia

Șapte câini cu blană albastră au fost găsiți lângă o fabrică abandonată de sticlă din Dzerzhinsk, un oraș industrial de lângă Nijni Novgorod, la 370 km de Moscova, relatează BBC. Imaginile au devenit virale după ce au apărut în presa locală pe 11 februarie.

Fabrica producea sticlă acrilică și acid cianhidric. Autoritățile cred că animalele s-au rostogolit în vopsea albastră la uzină. Pe 13 februarie, câinii au fost aduși la o clinică veterinară din Nijni Novgorod, unde le-au fost prelevate probe de sânge și fecale. În blana lor au fost găsite urme de colorant.

Presa rusă scrie că animalele par sănătoase și mănâncă bine. Dar încă există îngrijorări că o substanță chimică toxică, cum ar fi sulfatul de cupru, ar fi putut provoca schimbarea culorii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Joi, câțiva câini cu blana verde au fost observați în jurul Podolsk, un oraș industrial la 37 km de Moscova. În acest caz, potrivit unui ministru regional din Moscova, câinii au fost văzuți lângă un depozit abandonat, unde erau stocați saci de vopsea verde.

Câțiva ruși cred că acești câini verzi au fost vopsiți intenționat

Cu toate acestea, câțiva internauți sunt de părere că acești câini au fost vopsiți intenționat pentru a face o glumă proastă, întrucât cei albaștri au atras atât de multă atenție.

Medicii veterinari au examinat și câinii din Podolsk. Cauza blănii lor verzi nu a fost stabilită, dar la fel ca în cazul Dzerzhinsk, câinii par destul de sănătoși și prietenoși.

Oricare ar fi cauza colorării blănii, acest fenomen atrage atenția asupra riscului de poluare chimică din Rusia, care are multe fabrici vechie, unele dintre ele moștenire a comunismului.