• Centrul Kievului este lovit de drone rusești.
  • Atacurile au loc la o săptămână după lovituri masive cu rachete de croazieră.
  • Zelenski promite o pedeapsă corectă pentru invadatorii ruși.

Rusia a atacat luni centrul Kievului în timpul orei de vârf a dimineții cu drone și a bombardat alte orașe din țară, fiind pentru a doua oară într-o săptămână când a declanșat atacuri în Ucraina, în timp ce forțele sale se confruntă cu eșecuri pe câmpul de luptă.

Soldații au tras în aer încercând să doboare dronele după ce exploziile au zguduit centrul Kievului. Locuitorii au fugit pentru a se adăposti. O rachetă antiaeriană a putut fi văzută pe cerul dimineții, urmată de o explozie.

Un oficial din cadrul biroului prezidențial al Ucrainei a declarat că trei persoane au fost ucise într-un atac asupra unei clădiri rezidențiale din Kiev. Fumul negru a ieșit pe ferestrele unei clădiri aruncate în aer, iar lucrătorii serviciilor de urgență se străduiau să stingă flăcările.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ucraina a declarat că atacurile au fost comise de drone sinucigașe fabricate în Iran, care zboară spre țintă și se detonează. Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia a efectuat un atac masiv asupra unor obiective militare și a infrastructurii energetice din Ucraina, folosind arme de înaltă precizie.
Ministrul ucrainean de interne Denys Monastyrskyi a declarat ulterior că au existat morți și în alte orașe în atacurile de luni.

Atacurile au avut loc la exact o săptămână după ce Rusia a declanșat cel mai puternic bombardament aerian asupra Kievului și a altor orașe ucrainene de la începutul războiului – tot la ora de vârf a dimineții.