• Atacurile ruseşti au ucis 11 civili vineri, în timp ce oraşul Zaporojie a fost atacat sâmbătă dimineaţa devreme, într-un asalt care a implicat drone kamikaze şi rachete.
  • În regiunea Doneţk, opt civili au murit şi alţi şase au fost răniţi, a declarat adjunctul şefului biroului preşedintelui ucrainean, Kyrylo Tymoshenko.
  • În regiunea Zaporojie, două persoane au murit şi una a fost rănită. În regiunea Harkov, un civil a murit, iar altul a fost rănit.

Oficialii ucraineni afirmă că atacurile ruseşti au ucis 11 civili vineri, în timp ce oraşul Zaporojie din sudul ţării a fost atacat sâmbătă dimineaţa devreme, într-un asalt care a implicat drone kamikaze şi rachete, relatează CNN.

În regiunea Doneţk, opt civili au murit şi alţi şase au fost răniţi, a declarat adjunctul şefului biroului preşedintelui ucrainean, Kyrylo Tymoshenko, într-un comunicat pe canalul său Telegram.

În regiunea Zaporojie, două persoane au murit şi una a fost rănită. În regiunea Harkov, un civil a murit, iar altul a fost rănit.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Două persoane au fost rănite în regiunea Dnipro, iar una a fost rănită în regiunea Kherson, a precizat oficialul.

Zaporojie a fost lovită de „10 sau mai multe” rachete C300 sâmbătă dimineaţa, după patru lovituri ale unor drone „kamikaze” în cursul nopţii, a declarat Oleksandr Starukh, şeful administraţiei militare regionale din oraş.

Primarul interimar al oraşului, Anatoliy Kurtev, a raportat, de asemenea, ceea ce a numit un „atac insidios asupra Zaporojiei cu drone kamikaze” într-o postare pe Telegram.

Armata ucraineană şi serviciile secrete americane susţin că Rusia foloseşte drone de atac de fabricaţie iraniană în Ucraina.

Dronele sunt capabile să transporte rachete ghidate cu precizie şi au o încărcătură utilă de aproximativ 50 de kilograme.

Oraşul Zaporojie găzduieşte cea mai mare centrală nucleară din Europa, iar bombardamentele din zonă au stârnit anterior temeri privind un dezastru nuclear.

Kievul, lovit de o rachetă rusească

Atacurile asupra oraşului au avut loc în timp ce oficialii ucraineni au afirmat că capitala Kiev a fost lovită de o rachetă rusească.

Civilii din capitala Kiev şi din împrejurimi au fost avertizaţi să rămână în adăposturi până la oprirea sirenelor de raid aerian.

Toate serviciile lucrează, echipele de salvare sunt la faţa locului” , a declarat şeful administraţiei regionale de stat din Kiev, Oleksiy Kuleba, într-o postare pe Telegram.

Rămâneţi în adăposturi până când sirenele de raid aerian se opresc. Nu înregistraţi locul impactului şi nu postaţi fotografii şi videoclipuri pe reţelele de socializare” .

O importantă facilitate de infrastructură energetică din regiunea Kiev a fost, de asemenea, grav avariată în urma unui atac cu rachete ruseşti sâmbătă dimineaţă, potrivit operatorului energetic ucrainean.

Ukrenergo a avertizat asupra posibilităţii unor pene de curent pe Telegram, îndemnându-i pe locuitorii din zonă să economisească energie electrică între orele 17:00 şi 23:00, ora locală, sâmbătă, pentru ca specialiştii să poată efectua lucrări esenţiale de restaurare.

Moscova a bombardat, de asemenea, aşezări din districtele Harkov, Izyum, Kupiansk şi Chuhuyiv, a declarat pe Telegram şeful Administraţiei militare regionale din Harkov, Oleh Syniehubov.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost rănit în districtul Kupiansk. Case şi clădiri comerciale au fost avariate în Vovchansk, unde au izbucnit incendii din cauza bombardamentelor.

Separat, un bărbat de 65 de ani a fost grav rănit când maşina sa a trecut peste o mină în districtul Chuhuyiv, a adăugat Syniehubov.

Mai la sud, bombardamentele ruseşti în oraşul Nikopol, situat pe râul Nipru, au provocat spitalizarea unui bărbat de 35 de ani şi a unei femei de 42 de ani, potrivit unui oficial militar.

Au fost lovite infrastructuri critice, inclusiv clădiri înalte, o companie de transport şi mai multe magazine şi birouri, potrivit lui Valentyn Reznichenko, şeful Administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk.