• Rusia poartă responsabilitatea finală” pentru incident, a declarat Austin.
  • Marți că au fost înregistrate 111 atacuri cu rachete rusești și 26 de atacuri cu drone kamikaze.
  • Kremlinul pare să se aștepte la represalii pe propriul teritoriu din partea Ucrainei sau a Occidentului.

Se pare că Kremlinul a relocat 100 de rachete din Belarus în Rusia continentală, în timp ce analiștii se tem că un atac pe scară largă asupra Ucrainei ar putea fi iminent, relatează Daily Mirror.

Experții avertizează că rachetele S-300 și S-400 care se deplasează ar putea indica o potențială intenție a președintelui rus Vladimir Putin de a schimba ritmul cu un atac cu bombe murdare după campania de contraofensivă reușită a Ucrainei.

Indiferent de ceea ce Rusia are în minte să provoace Ucrainei, Kremlinul pare să se aștepte la represalii pe propriul teritoriu din partea Ucrainei sau a Occidentului”, a declarat un insider rus anonim pentru publicație. Analiștii cred că, cu aceste mișcări de rachete făcute atât de rapid, chiar înainte de bombardamentele masive din această săptămână, cele două sunt interconectate.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dar, mai mult decât atât, ele pot indica faptul că mai rău ar putea să fie și mai rău și că se pregătesc pentru o reacție mare la această activitate”, a continuat el. Se vorbește despre o bombă murdară”.

Vestea vine în contextul în care președintele șefului Statului Major al Armatei SUA, Mark Milley, a confirmat marți că au fost înregistrate 111 atacuri cu rachete rusești și 26 de atacuri cu drone kamikaze, afirmând că a fost probabil cel mai mare val de rachete pe care l-am văzut de la începutul războiului”.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, vorbind alături de Milley, a comentat, de asemenea, recenta ratare a unui tir de rachetă în Polonia, soldată cu doi morți, pe care oficialii americani și ai NATO au atribuit-o preliminar Ucrainei ca fiind un accident.

Rusia poartă responsabilitatea finală” pentru incident, a declarat Austin. Ulterior, Milley a reluat preocupările secretarului apărării, afirmând că regimul lui Putin impune o campanie de teroare … asupra populației civile ucrainene pentru a învinge moralul ucrainenilor”.