• Submarinul nuclear al președintelui rus Vladimir Putin ar fi încheiat ultimele etape ale testelor sale, cu o rachetă Bulava lansată de pe Generalissimo Suvorov.
  • Submarinul nuclear Generalissimo Suvorov a lansat cu succes racheta balistică Bulava în timp ce se afla în Marea Albă.
  • Amiralul Nikolai Evmenov a lăudat lansarea, spunând că submarinul va fi acceptat de către marină în cursul lunii viitoare.

Submarinul nuclear al președintelui rus Vladimir Putin ar fi încheiat ultimele etape ale testelor sale, cu o rachetă Bulava lansată de pe Generalissimo Suvorov. Potrivit rapoartelor, exercițiul fulminant de înarmare nucleară Grom” marchează testele finale pentru racheta balistică Bulava.

Aceste teste au loc în timp ce șeful marinei ruse, amiralul Nikolai Evmenov, a declarat că cele mai noi dispozitive cu propulsie nucleară ale lor sunt testate cu un „crucișător submarin cu rachete strategice” și că nava va fi „acceptată oficial” în cadrul armatei.

Aceste date finale pentru declararea sa oficială ca parte a marinei rusești ar putea avea loc chiar luna viitoare, existând temeri cu privire la ceea ce înseamnă acest lucru pentru marina președintelui rus.
Submarinul nuclear Generalissimo Suvorov a lansat cu succes racheta balistică Bulava în timp ce se afla în Marea Albă, pe un teren de antrenament din peninsula Kamchatka din Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vestea exploziei reușite a fost raportată de Ministerul rus al Apărării prin intermediul Telegram, unde a publicat o declarație în care a citat succesul.

Declarația lor a fost următoarea: „Ambele au fost lansate: Echipajul celui mai recent submarin cu rachete strategice Borei-A din cadrul proiectului Generalissimo Suvorov a lansat cu succes o rachetă balistică Bulava ca parte a etapei finale a testelor de stat”.

Focoasele nucleare lansate de submarinul nuclear înfiorător ar fi aterizat într-o zonă din poligonul de testare a rachetelor Kura. Amiralul Nikolai Evmenov a lăudat lansarea, spunând că submarinul va fi acceptat de către marină în cursul lunii viitoare, la o dată care nu a fost încă dezvăluită.

Submarinul cu rachete strategice Generalissimo Suvorov este cea de-a doua navă care provine din proiectul Borei-A, submarinul fiind dotat cu capacități de submarin nuclear și portavioane.

De asemenea, submarinul este dotat cu rachete și torpile moderne, precum și cu arme de navigație, radiotehnică și sonar. În urma lansării reușite, Suvorov, un submarin nuclear tactil și extrem de manevrabil, va fi adăugat în rândurile marinei ruse.