• Până la 100.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși pentru a sprijini forțele lui Vladimir Putin care luptă în Ucraina.
  • Coreea de Nord a lăsat să se înțeleagă prin canale diplomatice” că, pe lângă furnizarea de constructori pentru repararea pagubelor de război, este gata să furnizeze o vastă forță de luptă.
  • Un important expert în apărare de la Moscova, colonelul în rezervă Igor Korotchenko, a declarat pentru televiziunea de stat: Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-un”.

Până la 100.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși pentru a sprijini forțele lui Vladimir Putin care luptă în Ucraina.

Coreea de Nord a precizat prin canale diplomatice” că, pe lângă furnizarea de constructori pentru repararea pagubelor de război, este gata să furnizeze o vastă forță de luptă, a relatat agenția de presă Regnum.

Până la 100.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși pentru a sprijini forțele lui Vladimir Putin care luptă în Ucraina.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un important expert în apărare de la Moscova, colonelul în rezervă Igor Korotchenko, a declarat pentru televiziunea de stat: Nu ar trebui să fim timizi în a accepta mâna pe care ne-o întinde Kim Jong-un”.

Aceștia ar urma să fie detașați în forțele separatiste pro-Putin din Republica Populară Donețk RPD și Republica Populară Luhansk RPL, ambele recunoscute recent de Kim ca țări independente.

Regiunile sud-estice din Donețk și Luhansk, cunoscute sub numele de Donbas, sunt controlate de separatiștii susținuți de Moscova de aproape opt ani.

Dar președintele rus Vladimir Putin a recunoscut Donețk și Luhansk ca republici oficiale doar cu trei zile înainte de a invada Ucraina, la 21 februarie.

Toate statele membre ale ONU, cu excepția Rusiei, consideră că RPD este încă, din punct de vedere juridic, o parte a Ucrainei și nu un stat independent.

Țara este pregătită să transfere până la 100.000 dintre soldații săi în Donbas”, se arată în raportul agenției de presă pro-Kremlin.

Pyongyang va putea să-și transfere unitățile tactice în Donbas”.

În schimb, ar urma să fie furnizate cereale și energie pentru economia în dificultate a lui Kim.

Afirmația a fost preluată de Korotchenko, redactor-șef al jurnalului rusesc Apărare Națională” de pe canalul Rossiya 1, care a declarat: Există rapoarte conform cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict”.

Revendicarea cu privire la nord-coreenii din Coreea de Nord vine în contextul în care Rusia caută cu disperare să își sporească forțele de front prin recrutarea de prizonieri în schimbul renunțării la pedepsele cu închisoarea.