• În patru regiuni ucrainene parțial ocupate de Moscova se desfășoară a doua zi de așa-zise referendumuri privind aderarea la Federația Rusă.
  • Votul din zonele controlate de Rusia din regiunile Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojia, care se desfășoară în mijlocul celui mai mare conflict din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, contravine Cartei ONU și are loc în contextul în care unii oficiali locali susțin că alegătorii au fost amenințați și intimidați.
  • De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a îndemnat lumea să condamne ,,pseudo-referendumurile” menite să anexeze teritoriile ucrainene.

A doua zi de votare în cadrul aşa-numitelor referendumuri organizate în regiunile ucrainene ocupate de Rusia a început sâmbătă, în pofida criticilor internaţionale vehemente, transmit RFE și Reuters.

Media de stat ruse au publicat sâmbătă imagini cu mai mulţi cetăţeni la secţiile de vot.

Această consultare populară, care nu este recunoscută de comunitatea internaţională şi nu are nicio legitimitate şi nici permisiunea autorităţilor ucrainene, se desfăşoară în regiunile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

,,Simulacrele de referendum” , cum le-a numit Occidentul, ar urma să dureze până marţi, 27 septembrie, pe fondul continuării contraofensivei ucrainene în estul ţării.

Potrivit statului major al armatei ucrainene, deja mai mulţi bărbaţi din Herson şi Zaporojie au primit notificări pentru mobilizare, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o ,,mobilizare parţială” a rezerviştilor.

,,Aceştia sunt bărbaţi care au renunţat la cetăţenia ucraineană şi au primit paşaport rusesc’‘ , a precizat conducerea armatei ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizase că Rusia va încerca să îi mobilizeze pe aceşti ,,noi ruşi” pentru a lupta contra trupelor Kievului.

FOTO – RFE