• AIEA este „din ce în ce mai îngrijorată de condiţiile dificile cu care se confruntă personalul” de la centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina.
  • Anunţul a fost făcut de directorul general al Agenţiei, Rafael Mariano Grossi, care susţine că AIEA trebuie să se deplaseze la centrala ucraineană „cât mai curând posibil”.
  • El a spus că rapoartele recente arată foarte îngrijorătoare.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) este „din ce în ce mai îngrijorată de condiţiile dificile cu care se confruntă personalul” de la centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina, informează CNN.

Anunţul a fost făcut de directorul general al Agenţiei, Rafael Mariano Grossi, care susţine că AIEA trebuie să se deplaseze la centrala ucraineană „cât mai curând posibil”.

AIEA este la curent cu rapoartele recente din mass-media şi din alte surse care indică o deteriorare a situaţiei personalului ucrainean de la cea mai mare centrală nucleară din ţară”, a spus Grossi.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

El a adăugat că rapoartele recente sunt foarte îngrijorătoare.

„Suntem informaţi că personalul ucrainean operează instalaţia în condiţii extrem de stresante, în timp ce situl se află sub controlul forţelor armate ruse”, a mai spus şeful AIEA.