• Exploziile s-au produs în satul Maiac marţi, la orele 6.40 şi 7.05. 
  • Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria.
  • Oamenii părăsesc în masă Moldova și Ucraina de teama unui conflict mai mare.

Se înmulțesc ambuteiajele pe sensul de ieșire din Transnistria. Oamenii fug în masă atât în Moldova, cât și în Ucraina, temându-se de o escaladare a conflictului.

În ultimele zile, Ucraina a acuzat trupele ruseşti că au tras rachete şi au desfăşurat operaţiuni în Transnistria. Alte explozii au avut loc luni la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

Regiunea separatistă este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Republicii Moldova, dar este ocupată de trupele ruseşti de la destrămarea Uniunii Sovietice. Un general rus a declarat săptămâna trecută că unul dintre obiectivele Moscovei este de a stabili un alt „punct de acces” în Transnistria din Ucraina.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Un presupus atac asupra unei clădiri folosite de serviciile de securitate din regiunea separatistă Transnistria, ocupată de Rusia, face parte dintr-un efort de a crește tensiunile în regiune, au declarat luni autoritățile moldovene.

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă. Două antene radio au fost avariate din cauza explozilor care au avut loc în Transnistria. Întrebat despre numărul de trupe ruseşti prezente în Transnistria, Zelenski a declarat că forţele armate ucrainene sunt „pregătite şi nu se tem” să facă faţă unui nou front al invaziei militare.

„În ceea ce priveşte anumite trupe ruseşti care sunt prezente în mod constant pe teritoriul ocupat temporar – acest lucru este aşa de foarte mulţi ani. Ştim că sunt în stare de alertă, aşteptând doar ordinul”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.