• Volodimir Zelenski are de dus un exerciţiu greu de echilibru în acest an, pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungeşte.
  • Potrivit unei analize The Guardian, majoritatea ucrainenilor nu sunt de acord cu ideea de pace cu Rusia, având în vedere că ar exista puţine mecanisme pentru a forţa Rusia să îl respecte.
  • Nu doar problemele externe vor fi decisive pentru războiul din Ucraina din acest an, ci şi cele din plan intern vor fi dificile de gestionat de către liderul de la Kiev.

Cel de-al treilea an de război în Ucraina ar putea fi cel mai greu de gestionat pentru Volodimir Zelenski, pe măsură ce ajutorul internaţional e fragmentat, iar societatea ucraineană este epuizată de război, arată o analiză realizată de The Guardian.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, are de dus un exerciţiu greu de echilibru în acest an, pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungeşte, iar ajutorul militar din partea Occidentului lasă armata ucraineană neaprovizionată.

Potrivit unei analize The Guardian, majoritatea ucrainenilor nu sunt de acord cu ideea de pace cu Rusia, având în vedere că ar exista puţine mecanisme pentru a forţa Rusia să îl respecte şi ar risca doar să ofere Moscovei timp pentru a-şi reface forţele şi a lovi din nou Ucraina.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Zelenski: Al treilea an va fi decisiv

În cadrul unei conferinţe de presă organizată duminică, preşedintele Zelenski a punctat faptul că sprijinul din partea Occidentului va contribui decisiv la parcursul Ucrainei în războiul cu Rusia, iar alegerile prezidenţiale din SUA ar putea schimba cursul conflictului, fiind aproape de a recunoaşte public că o preşedinţie Trump va fi probabil un dezastru absolut pentru Ucraina.

,,Primul an a fost doar supravieţuire, supravieţuire totală… Al doilea an a fost rezilienţă, rezistenţă… Al treilea an va fi decisiv. Este un an de provocări din interior şi din exterior”, a declarat preşedintele ucrainean.

Nu doar problemele externe vor fi decisive pentru războiul din Ucraina din acest an, ci şi cele din plan intern vor fi dificile de gestionat de către liderul de la Kiev. Deşi are încă un grad ridicat de aprobare în rândul ucrainenilor, Zelenski nu mai este văzut ca fiind de neatins, iar competiţia politică revine în Ucraina, notează The Guardian.

Zelenski: Avem nevoie de curaj

În ceea ce priveşte mobilizarea lumii pentru a-şi continua sprijinul pentru Ucraina, el rămâne un orator convingător şi a subliniat în mod repetat mizele în ceea ce ar putea fi cel mai dificil an de război de până acum. Pentru Kiev, miza rămâne existenţială.

,,Avem nevoie de curaj, avem nevoie de rezilienţă pentru a supravieţui. Acest an va defini formatul pentru încheierea acestui război”, a declarat Zelenski, potrivit sursei citate.

Citește și