• Aproape 50% din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcţiune în urma seriilor de atacuri desfăşurate de Rusia.
  • Premierul ucrainean a cerut ajutor Uniunii Europene „sprijin suplimentar” energetic şi financiar pentru ca Ucraina.
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor ruseşti peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate.

Aproape 50% din infrastructurile energetice ale Ucrainei sunt scoase din funcţiune în urma seriilor de atacuri aeriene desfăşurate de Rusia de la începutul lunii octombrie, a declarat vineri premierul ucrainean Denis Şmigal, scrie Pravda.

Rusia îşi continuă atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile esenţiale a Ucrainei, luptând contra populaţiei civile şi privând-o de lumină, apă, încălzire şi comunicaţii în timpul iernii , a spus Şmigal în timpul unei conferinţe comune de presă la Kiev cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Aproape jumătate din sistemul nostru energetic a fost scos din funcţiune  , a precizat el.

Recomandări

BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE
MICROSOFT, DETRONATĂ DE NVIDIA
POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10

Premierul ucrainean a cerut astfel Uniunii Europene sprijin suplimentar” energetic şi financiar pentru ca Ucraina să facă faţă situaţiei sale dificile, prin furnizarea de echipamente şi fonduri pentru achiziţia de gaze naturale şi consolidarea sectorului său energetic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus joi seară că în urma raidurilor ruseşti peste 10 milioane de persoane în continuare nu au electricitate, mai ales în regiunile Kiev, Odesa, Viniţia şi Sumî.