• Rusia și-a continuat atacul cu rachete și drone împotriva Ucrainei, iar exploziile de Anul Nou au ucis cel puțin patru civili și au rănit alte zeci de persoane.
  • Armata ucraineană a declarat la începutul zilei de 1 ianuarie că forțele sale de apărare au doborât cel puțin 32 de drone de fabricație iraniană de la miezul nopții, pe lângă alte 13 drone distruse în noaptea de 31 decembrie.
  • Atacurile au avut loc în timp ce invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina intră în cea de-a 11-a lună.

Atacurile de Anul Nou ale Rusiei asupra Ucrainei s-au soldat cu patru morți și zeci de răniți în acest weekend, în timp ce Moscova a afirmat duminică că a zădărnicit atacurile teroriste” ale Kievului asupra patriei.

Capitala ucraineană și alte orașe au fost atacate sâmbătă cu rachete și drone de fabricație iraniană, provocând moartea a trei persoane.

Cel puțin o dronă avea mâzgălită cu roșu cuvintele rusești Happy New Year„, potrivit unei fotografii publicate de autoritățile ucrainene, scrie The Moscow Time.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Duminică, un nou atac a ucis o persoană în regiunea Zaporojia, în sudul țării, și a rănit alte trei, au declarat autoritățile.

Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a subliniat că atacurile de Anul Nou ale Rusiei au vizat zonele din centrul marilor orașe și au indicat o schimbare în tacticile Moscovei.

Un război pentru a ucide

Rusia nu mai are obiective militare și încearcă să ucidă cât mai mulți civili și să distrugă cât mai multe facilități civile” , a scris el pe Twitter. Un război pentru a ucide” .

Într-un atac de Anul Nou în regiunea Herson din sudul țării, un băiat de 13 ani a fost atacat de două ori de ruși, a doua oară când se afla la terapie intensivă, au declarat oficialii.

Atacurile au avut loc în timp ce invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina intră în cea de-a 11-a lună.

Oleksandr Starukh, guvernatorul regiunii Zaporojia, a declarat duminică că urările de Anul Nou din partea rușilor au sosit” în oraș la prânz.

Ca urmare, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite.

Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului biroului lui Zelenski, a declarat că două persoane au murit sâmbătă la Kiev și în regiunea sudică Herson, iar alte 50 au fost rănite.

O femeie în vârstă de 22 de ani a fost grav rănită în orașul Khmelnytskyi din vestul țării și a murit ulterior din cauza rănilor, a declarat guvernatorul Serhiy Gamaliy.