Atacurile Rusiei de Anul Nou în Ucraina s-au soldat cu 4 morți și zeci de răniți

KYIV, UKRAINE - DECEMBER 31: Citizens whose houses were damaged are waiting anxiously after Russian forces' rockets in the center of Ukrainian capital Kyiv on December 31, 2022. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Atacurile de Anul Nou ale Rusiei asupra Ucrainei s-au soldat cu patru morți și zeci de răniți în acest weekend, în timp ce Moscova a afirmat duminică că a zădărnicit atacurile teroriste” ale Kievului asupra patriei.

Capitala ucraineană și alte orașe au fost atacate sâmbătă cu rachete și drone de fabricație iraniană, provocând moartea a trei persoane.

Cel puțin o dronă avea mâzgălită cu roșu cuvintele rusești Happy New Year„, potrivit unei fotografii publicate de autoritățile ucrainene, scrie The Moscow Time.

Duminică, un nou atac a ucis o persoană în regiunea Zaporojia, în sudul țării, și a rănit alte trei, au declarat autoritățile.

Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a subliniat că atacurile de Anul Nou ale Rusiei au vizat zonele din centrul marilor orașe și au indicat o schimbare în tacticile Moscovei.

Un război pentru a ucide

Rusia nu mai are obiective militare și încearcă să ucidă cât mai mulți civili și să distrugă cât mai multe facilități civile” , a scris el pe Twitter. Un război pentru a ucide” .

Într-un atac de Anul Nou în regiunea Herson din sudul țării, un băiat de 13 ani a fost atacat de două ori de ruși, a doua oară când se afla la terapie intensivă, au declarat oficialii.

Atacurile au avut loc în timp ce invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina intră în cea de-a 11-a lună.

Oleksandr Starukh, guvernatorul regiunii Zaporojia, a declarat duminică că urările de Anul Nou din partea rușilor au sosit” în oraș la prânz.

Ca urmare, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite.

Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului biroului lui Zelenski, a declarat că două persoane au murit sâmbătă la Kiev și în regiunea sudică Herson, iar alte 50 au fost rănite.

O femeie în vârstă de 22 de ani a fost grav rănită în orașul Khmelnytskyi din vestul țării și a murit ulterior din cauza rănilor, a declarat guvernatorul Serhiy Gamaliy.

Exit mobile version