• Cu o săptămână mai devreme, armata rusă din Crimeea a fost deja sub presiune când Ucraina a declarat că nouă avioane de război rusești au fost distruse în urma unor explozii.
  • Un depozit de muniții rusești din Crimeea a luat foc după ce a fost zguduit de o serie de explozii, provocând rănirea a două persoane. 
  • Ucraina nu și-a asumat responsabilitatea pentru niciuna dintre explozii, inclusiv pentru cele de la o altă bază aeriană din Crimeea de săptămâna trecută.

O serie de explozii și un incendiu care încă ardea miercuri au transformat Crimeea anexată de Rusia dintr-o bază sigură pentru continuarea invaziei Ucrainei în cel mai recent punct de focalizare care evidențiază provocările pe care Moscova le are de înfruntat într-un război care se apropie de jumătate de an.

O declarație a serviciilor de informații ale apărării britanice a declarat că este foarte probabil ca comandanții ruși să fie din ce în ce mai îngrijorați de deteriorarea aparentă a securității în întreaga Crimeea, care funcționează ca zonă de bază din spate pentru ocupație. Chiar și Rusia însăși a recunoscut că a fost un act de sabotaj cel care a provocat exploziile și incendiile de marți care au sfâșiat un depozit de muniții de lângă Dzhankoi, în Crimeea, cândva securizată, ceea ce a dus la scene haotice când aproximativ 3.000 de persoane au trebuit să fie evacuate.

Liderul regional din Crimeea, Serghei Aksyonov, a declarat că autoritățile au angajat un elicopter de pompieri pentru a încerca să le stingă. El a precizat că este în curs de desfășurare o căutare a autorilor atacului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cu o săptămână mai devreme, armata rusă din Crimeea a fost deja sub presiune când Ucraina a declarat că nouă avioane de război rusești au fost distruse în urma unor explozii. La momentul respectiv, Moscova încă mai oferea posibilitatea unui muc de țigară rătăcit ca fiind cauza.

Ucraina nu și-a asumat responsabilitatea pentru niciuna dintre explozii, inclusiv pentru cele de la o altă bază aeriană din Crimeea de săptămâna trecută. Rusia a cucerit peninsula Crimeea în 2014 și a folosit-o pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei în războiul care a început la 24 februarie. Dacă forțele ucrainene se află în spatele exploziilor, acest lucru ar reprezenta o escaladare semnificativă a războiului. De asemenea, astfel de atacuri ar putea indica faptul că agenții ucraineni sunt capabili să pătrundă adânc în teritoriul ocupat de Rusia.

Pe frontul de est, impasul dintre cele două părți a continuat, brutalitatea bombardamentelor provocând tot mai multe morți și distrugeri.