• Un general al armatei ucrainene a declarat joi că Rusia încearcă să lovească infrastructura militară prin atacurile sale cu rachete.
  • Din cauza faptului că folosește adesea rachete sovietice imprecise, Rusia provoacă pierderi semnificative de vieți omenești în rândul civililor.
  • Oificialul a spus că 202 rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creștere de 120 de rachete față de prima jumătate a lunii.

Rachete rusești au lovit vineri dimineața o clădire de apartamente și două tabere de vacanță în apropiere de portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, ucigând cel puțin 18 persoane și rănind zeci de oameni, au anunțat autoritățile ucrainene.

O rachetă a lovit clădirea din satul Serhiivka, în districtul Bilhorod-Dnistrovskyi, în jurul orei 1.00 dimineața, ucigând 16 persoane, a declarat pentru televiziunea locală Ihor Budalenkot, oficialul pentru situații de urgență din regiunea Odesa, adăugând că 41 de persoane au fost salvate. Budalenkosa spus că operațiunile de salvare sunt încă în curs de desfășurare pentru a găsi persoane care ar putea fi încă blocate în clădirea în care locuiau 152 de persoane.

Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa, a declarat că rachetele au lovit și două tabere de vacanță din apropiere. Într-o postare pe Telegram, guvernatorul regiunii Odesa, Maksym Marchenko, a stabilit un bilanț total de 18 morți și 31 de persoane spitalizate. El a spus că Rusia a folosit rachete Kh-22 din epoca sovietică, care au venit toate din direcția Mării Negre.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Rusia a negat că a vizat civili de când a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce numește o operațiune specială de demilitarizare a vecinului său.

Oficialii ucraineni au declarat că o rachetă Kh-22 lansată de un bombardier rus a lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul central Kremenciuk, ucigând cel puțin 19 persoane. Această lovitură a atras condamnarea liderilor occidentali și a papei, dar Rusia a respins versiunea Ucrainei, spunând că racheta a lovit un depozit de arme furnizate de Occident, aflat lângă mall, provocând incendierea acestuia.