• Rusia pregătește un atac cu rachete asupra unor ținte civile din Transnistria, cu scopul de a crea panică în rândul populației, anunță serviciile secrete din Ucraina.
  • Potrivit Pravda.ua, cetățenii din Transnistria primesc mesaje de tip SMS pe telefoane prin care sunt avertizați că va urma un atac cu rachete.
  • Cei care semnează mesajele sunt Forțele Armate ale Ucrainei, însă legătura Ucrainei cu acest eveniment este negat cu vehemență de oficialii de la Kiev.

Rusia pregătește un atac cu rachete asupra unor ținte civile din Transnistria, cu scopul de a crea panică în rândul populației, anunță serviciile secrete din Ucraina. Rușii ar trimite mesaje populației prin care li se transmite că vor fi atacați cu rachete, cel mai probabil de armata din Ucraina.

Mesajele conțin un avertisment care face referire la „rachete și atacuri de artilerie” pe teritoriul Transnistrian.

Serviciile secrete din Ucraina au divulgat conținutul mesajului primit de oamenii din Transnistria: „Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că armata Ucrainei nu vrea să atace civili, dar cei ce rămân în orașe vor fi considerați sabotori și vor fi eliminați fără avertisment. Atacuri cu rachete vor fi lansate pe teritoriul republicii exact la ora 19, ora locală”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ucraina a informat opinia publică asupra acestor mesaje și a anunțat că în spatele lor se află propaganda rusească.

Ucraina nu are nimic de-a face cu aceste provocări. Aceste informații false și incidente false, care se pot produce în Transnistria, nu sunt decât o nouă provocare din partea serviciilor speciale rusești împotriva Ucrainei și Moldovei”, au transmis oficialii ucraineni.

Transnistria a fost lovită în ultimele zile de mai multe explozii, cel mai probabil puse la cale de FSB-ul rusesc, pentru a justifica o eventuală invazie, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Ucrainei, avertizează experții militari. Mai mulți oficiali ruși și propagandiști de top au lansat ipoteza conform căreia rușii din Republica Moldova sunt oprimați și, mai mult, România ar urma să anexeze cu armata Republica Moldova.