• Un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea Transnistriei de Rusia.
  • Îngrijorător pentru cei ce cred că Republica Moldova poate fi o victimă a Rusiei, în discursul unui general de la Kremlin, se subliniază faptul că rușii sunt „oprimați” în acea zonă.
  • Invadarea Ucrainei a folosit același pretext, de „oprimare” a civilizației ruse din interiorul graniței Ucrainene.

Un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea republicii separatiste Transnistria de Rusia. Republica Moldova se afla între ciocan și nicovală, mulți experți militari avertizând asupra vulnerabilității Republicii Moldova în fața unei invazii rusești.

Generalul-maior Rustam Minnekaev, comandatul adjunct al Districtului Militar Central, a anunțat că în primă fază planul operațiunii este de a cuceri sudul și estul Ucrainei.

Una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”, a explicat generalul.  „Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea și va influența facilitățile vitale ale forțelor militare ucrainene, porturile Mării Negre prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate către alte țări”, a explicat Minnekaev, potrivit TASS.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Îngrijorător pentru zona Republicii Moldova, generalul rus a vorbit despre importanța Transnistriei și despre oprimarea rușilor din acea zonă, pretext similar cu cel folosit de Putin pentru invadarea Ucrainei.

„Controlul asupra Sudului Ucrainei este o altă ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic, toți. a Europei, întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a adăugat el.

În încheiere, generalul a concluzionat într-un mod cinic: „Nu am început acest război, dar îl vom termina”. Semn că propaganda rusă nu se abate de la traseul clar de a ascunde adevărul.