• Serviciile de informații militare britanice au spus că Rusia caută modalități prin care să își poată reîntregi armata.
  • Acest lucru ar fi făcut prin recrutarea de persoane din regiunea separatistă Transnistria.
  • În Transnistria s-ar afla 1.500 de soldați ruși.

Republica Moldova susține că Rusia vrea să îi recruteze cetățenii în armată, pentru a lupta împotriva Ucrainei. Informația vine la doar câteva zile distanță de când serviciile de informații militare britanice au spus că Rusia caută modalități prin care să își poată reîntregi armata. Acest lucru ar fi făcut prin recrutarea de persoane din regiunea separatistă Transnistria.

Transnistria este o fâșie îngustă de pământ ce este proprietate a separatiștilor pro-ruși. Transnistria se întinde de-a lungul părții de est a Republicii Moldova și până la 40 km de portul din Odesa.

„Astfel de acțiuni nu promovează pacea pentru noi toți, pentru concetățenii noștri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie să fie oprite”, a spus ministrul de Externe al Moldovei, Nicu Popescu. Mai mult decât atât, acesta a adăugat faptul că oficialii ministerului de externe au întâlniri regulate cu ambasadorul Rusiei.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Rusia primește acuzații din partea mai multor oficiali

Conform Reuters, informațiile încă nu au fost verificate, iar ministerul de Externe al Moscovei nu a făcut niciun comentariu vis-a-vis de acuzațiile aduse. Ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Malyar, a spus că Rusia, pentru a putea escalada Ucraina, a masat trupe inclusiv în Transnistria, dar și în alte zone.

De asemenea, în luna martie, Republica Molodva a declarat faptul că situația din Transnistria este atent monitorizată. Acolo s-ar afla 1.500 de soldați ruși, însă, de când Rusia a atacat Ucraina, nicio schimbare semnificativă nu a fost observată.

Cu toate acestea, autoritățile din Transnistria au spus că Rusia nu desfășoară pregătiri militare pe teritoriul său, ceea ce înseamnă că Ucraina nu are niciun motiv în plus de îngrijorare.