• Batalionul Azov a rezistat 82 de zile în combinatul siderurgic.
  • Ministerul Apărării din Ucraina anunță că, după 82 de zile de rezistență, eroii de la Azovstal și-au îndeplinit misiunea.
  • Mariupolul este distrus în proporție de 90%, iar rușii aveau nevoie să îl controleze, ca să poată face legătura dintre Crimeea și Donbass.

Batalionul Azov a rezistat 82 de zile în combinatul siderurgic. Ultimul bastion al rezistenței Ucrainei la Mariupol, 265 de soldați blocați în combinatul siderurgic de lângă oraș, au fost evacuați și sunt acum prizonieri de război. 53 dintre ei sunt grav răniți și au fost duși la spital.

Rusia anunță că va fi făcut un schimb de prizonieri. Ministerul Apărării din Ucraina anunță că, după 82 de zile de rezistență, eroii de la Azovstal și-au îndeplinit misiunea. Aproape 1000 de soldați au apărat Mariupolul la Azovstal, cu un front de luptă de 11 kilometri pătrați, jucându-se de-a v-ați ascunselea cu rușii în galeriile subterane ale combinatului. 700 dintre ei fuseseră răniți, iar ucrainenii negociau de mai multe săptămâni evacuarea regimentului Azov.

Alte negocieri nu mai sunt, spune adjunctul ministrul de Externe rus, care susține că Ucraina s-a retras. Zelenski neagă și spune că nu toate punțile au fost arse. Mariupolul este distrus în proporție de 90%, iar rușii aveau nevoie să îl controleze, ca să poată face legătura dintre Crimeea și Donbass.

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului Azov, spune că de aceea războiul este artă, nu știință. ,,Când ți-ai îndeplinit misiunea și ai salvat cât mai multe vieți ale echipei, este cel mai înalt nivel al conducerii trupelor. Mai ales când decizia ta este aprobată de cele mai înalte autorități militare. Glorie Ucrainei!

Zelenski speră să salveze viețile băieților care luptă de atâta timp. Printre ei sunt și alți răniți. ,,Vreau să subliniez, Ucraina are nevoie de eroii ucraineni în viață. Acesta este principiul nostru. Operațiunea de salvare a apărătorilor Mariupolului a fost lansată de armata noastră și de oamenii din informații. Continuă munca pentru a îi aduce pe băieți acasă. „

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ