• Ucraina a anunțat că a distrus aparatură militară rusească în valoare de 3.2 miliarde de euro, de la începutul invaziei din februarie.
  • De asemenea, armata Ucrainei a capturat și restaurat armament, inclusiv tancuri, în valoare de 48 de milioane de euro, cu ajutorul companiei de stat Ukroboronprom.
  • Ukroboronprom, o asociație de întreprinderi multi-produs din diferite sectoare ale industriei de apărare din Ucraina, repară și pune la dispoziția armatei ucrainene aparatură militară capturată de la ruși încă din luna februarie.

Ucraina a anunțat că a distrus aparatură militară rusească în valoare de 3.2 miliarde de euro, de la începutul invaziei din februarie. De asemenea, soldații ucraineni au recuperat și folosesc armament rusesc în valoare de 48 de milioane de euro.

Ucraina a devenit un veritabil centru de coletare „de fier vechi” rusesc, străzile și câmpurile ucrainene fiind pline de aparatură rusească distrusă sau abandonată, inclusiv camioane, tancuri sau piese de artilerie.

Un studiu publicat la finele lunii martie arăta o statistică îngrijorătoare pentru „măreața” armată rusă: Ucraina avea mai multe tancuri după o lună de război decât înainte de război. Asta, pentru că Ucraina pierduse 74 de tancuri, dar capturase 117 de la ruși. Situația nu s-a îmbunătățit deloc pentru ruși, în condițiile în care armata ucraineană primește armament din partea țărilor NATO, Polonia trimițând nu mai puțin de 200 de tancuri guvernului de la Kiev.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Pierderile financiare ale ocupanților pe pământul ucrainean sunt în creștere. Întreprinderile Ukroboronprom au restaurat echipamente luate drept trofeu în valoare totală de peste 48 de milioane de euro. Prejudiciul cauzat aparaturii rusești de război depășește 3 miliarde de euro”, a transmis Ukroboronprom, potrivit presei din Ucraina.

Specialiștii estimează că Rusia cheltuiește aproximativ 1 miliard de dolari pe zi pentru războiul din Ucraina, fără a luat în considerare pierderile și sancțiunile impuse de Occident. Cu toate acestea, Europa alimentează mașinăria de război a lui Vladimir Putin cu 1 miliard pe zi, prețul plătit pentru gazul rusesc.