• Belarus îşi va desfăşura forţele speciale la frontiera cu Ucraina, deoarece „Statele Unite şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele statului„, anunţă şeful Statului Major General al Forţelor Armate, Viktor Gulevich, potrivit CNN.
  • Acesta a mai spus că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane în apropierea graniţei cu Belarus, ceea ce „necesită un răspuns„.
  • Tot marţi, ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că a început a doua etapă de inspecţie a forţelor de reacţie ale armatei sale.

Belarus îşi va desfăşura forţele speciale la frontiera cu Ucraina, deoarece „Statele Unite şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele statului„, anunţă şeful Statului Major General al Forţelor Armate, Viktor Gulevich, potrivit CNN.

Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţia sudică, forţele unităţilor pentru operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”, a anunţat Viktor Gulevich, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta a mai spus că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane în apropierea graniţei cu Belarus, ceea ce „necesită un răspuns„.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Apariţia în apele Mării Mediterane şi ale Mării Baltice a unui grup care transportă rachete de croazieră maritime şi aeriene, o creştere a grupului de aviaţie în ţările din Polonia şi statele baltice indică o ameninţare tot mai mare la adresa Republicii Belarus. În cadrul celei de-a doua etape de verificare a forţelor de reacţie imediată, au fost trimise grupuri batalion-tactice în direcţiile operaţionale de vest şi nord-vest. Pentru a le consolida, unităţile de apărare aeriană, forţele de rachete şi artileria sunt deplasate în avans pentru a asigura funcţionarea lor de luptă„, mai scrie în comunicatul preluat de CNN.

Tot marţi, ministrul Apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că a început a doua etapă de inspecţie a forţelor de reacţie ale armatei sale.