• Trupele ucrainene încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ruseşti. SUA este îngrijorată de evoluţia războiului.
  • Ucraina a rămas o rută majoră pentru gazele ruseşti către Europa chiar şi după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat invazia din 24 februarie.
  • Creşterea sancţiunilor occidentale încearcă să interzică sau să elimine treptat utilizarea energiei venite din Rusia.

Ucraina redirecţioneze tranzitul de gaze Rusia-Europa. Contraofensiva ar putea schimba cursul războiului. Trupele ucrainene încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ruseşti. SUA este îngrijorată de evoluţia războiului.

Ucraina va suspenda miercuri fluxul de gaz rusesc către Europa printr-un punct cheie de tranzit, drept represalii pentru invazia susţinută de Kremlin, relatează Reuters.

Ucraina a rămas o rută majoră pentru gazele ruseşti către Europa chiar şi după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat invazia din 24 februarie. Creşterea sancţiunilor occidentale încearcă să interzică sau să elimine treptat utilizarea energiei venite din Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Învinovăţind Moscova pentru această mişcare, operatorul de gaze din Ucraina a declarat că va redirecţiona gazul de la punctul de tranzit Sokhranivka, care se află într-o zonă ocupată de forţele ruse, către un altul într-o zonă controlată de ucraineni.