• Vorbind la o strângere de fonduri politice într-o suburbie a Washingtonului, președintele american a menționat că Putin a crezut în mod greșit că invazia Ucrainei va rupe NATO și va destrăma Uniunea Europeană.
  • Rusia, care numește invazia „o operațiune militară specială”, a vărsat mai multe trupe în Ucraina pentru o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar câștigurile sale au fost lente.
  • Biden a declarat că Putin este un om foarte calculat și că problema care îl îngrijorează acum este că liderul rus „nu are o cale de ieșire în acest moment, iar eu încerc să îmi dau seama ce facem în această privință”.

Președintele american Joe Biden a declarat luni că este îngrijorat de faptul că președintele rus Vladimir Putin nu are o cale de ieșire din războiul din Ucraina.

Biden a spus că încearcă să afle ce să facă în această privință, potrivit Reuters.

Vorbind la o strângere de fonduri politice într-o suburbie a Washingtonului, președintele american a menționat că Putin a crezut în mod greșit că invazia Ucrainei va rupe NATO și va destrăma Uniunea Europeană. În schimb, Statele Unite și multe țări europene s-au raliat la partea Ucrainei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Asaltul Rusiei asupra Kievului a fost înfrânt în martie de o puternică rezistență ucraineană. Rusia, care numește invazia „o operațiune militară specială”, a vărsat mai multe trupe în Ucraina pentru o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar câștigurile sale au fost lente.

Biden a declarat că Putin este un om foarte calculat și că problema care îl îngrijorează acum este că liderul rus „nu are o cale de ieșire în acest moment, iar eu încerc să îmi dau seama ce facem în această privință”.