• Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială săptămâna trecută.
  • Un număr tot mai mare de bărbați ruși încearcă să părăsească țara.
  • Când Kateryna Rietz-Rakul, cetățean ucraineancă, a auzit pentru prima dată că Germania vrea să primească dezertori ruși, a crezut că este o glumă proastă.

Statele Unite le va acorda azil rușilor care fug din cauza războiului nepopular al președintelui Vladimir Putin, a declarat marți secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Credem că, indiferent de naționalitatea lor, ei pot solicita azil în Statele Unite și că cererea lor poate fi analizată de la caz la caz, a spus ea.

La începutul zilei, un aliat al președintelui Putin a lansat un nou avertisment nuclear dur la adresa Ucrainei și a Occidentului, în condițiile în care Rusia a început să facă publice rezultatele referendumurilor pe care le consideră un preludiu la anexarea a patru regiuni ucrainene.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Un număr tot mai mare de bărbați ruși încearcă să părăsească țara pentru a evita să fie înrolați în armată. Mulți dintre cei din Germania sunt dispuși să le acorde azil, dar comunitatea ucraineană este mai mult decât sceptică.

Când Kateryna Rietz-Rakul, cetățean ucraineancă, a auzit pentru prima dată că Germania vrea să primească dezertori ruși, a crezut că este o glumă proastă. M-am gândit că nu are cum să fie adevărat, la început nu mi-a venit să cred. Până când m-am uitat la știrile de seară, spune interpreta, care trăiește și lucrează în Germania de 20 de ani.

Acolo, ea a fost uimită să vadă politicieni germani din toate cele trei partide aflate la guvernare căzând la propriu cu oferte de ajutor pentru obiectorii de conștiință ruși care încearcă să părăsească țara de când președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială săptămâna trecută.