• Marea Britanie a intensificat sancțiunile comerciale împotriva Rusiei, vizând produse de lux, inclusiv caviar, argint și diamante, prin interdicții de import și taxe vamale mai mari.
  • Cele mai recente sancțiuni vor include interdicții de import pentru argint, produse din lemn și bunuri de lux din Rusia, inclusiv caviar, a anunțat departamentul britanic pentru comerț internațional.
  • În cadrul unui prim val de sancțiuni comerciale, la 15 martie, Marea Britanie a anunțat interdicții de import pentru unele bunuri de lux și taxe vamale suplimentare pentru o serie de produse rusești, inclusiv vodcă, metale, îngrășăminte și alte mărfuri.

Sancțiunile vizează, de asemenea, persoane din afara armatei președintelui rus Vladimir Putin care sprijină activ invazia sa în Ucraina, inclusiv directorul general și președintele Căilor Ferate Ruse și un deputat ucrainean expulzat. Marea Britanie a lovit Rusia cu mai multe sancțiuni, vizând lideri militari, precum și bunuri precum caviarul și diamantele.

Azatbek Omurbekov a fost unul dintre liderii armatei ruse afectate de noile sancțiuni, potrivit Marii Britanii. Marea Britanie va majora tarifele cu 35% pentru bunurile rusești și belarusești, inclusiv argint, diamante și caviar.

Sancțiunile impuse de Marea Britanie ridică totalul tarifelor și interdicțiilor de import pentru bunurile rusești la peste 1 miliard de lire sterline, potrivit cancelarului Rishi Sunak.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Runda de sancțiuni de joi vizează, de asemenea, persoane din afara armatei președintelui rus Vladimir Putin, care sprijină activ invazia sa în Ucraina. Printre acestea se numără Oleg Belozyorov, directorul general și președintele companiei vitale de logistică Căile Ferate Ruse, și Ilya Kiva, deputatul ucrainean dezertor și expulzat, care a susținut public acțiunile Rusiei în Ucraina.

„Depravarea asaltului Rusiei asupra poporului ucrainean este vizibilă pentru toată lumea. Ei vizează în mod deliberat spitale, școli și noduri de transport din Mariupol și nu numai – la fel cum au făcut în Cecenia și Siria”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

„Marea Britanie este de neclintit în sprijinul nostru pentru Ucraina și în a-l trage la răspundere pe Putin și regimul său. Noul val de sancțiuni de astăzi îi lovește pe generalii și companiile din domeniul apărării care au mâinile pătate de sânge”.

Peste 1.000 de oligarhi și entități rusești au fost sancționate de când Putin a lansat invazia Ucrainei în urmă cu mai mult de o lună.